Hirdetés

Az év fája címet idén az egri termálfürdő területén élő keleti platánfa nyerte 7115 szavazattal. Második lett a kajárpéci Hatos-tölgy, harmadik pedig egy szentesi kocsányos tölgy. Te is részt vettél a szavazáson?
TERMÉSZET
2012-12-01 11:28


MTI, Fotók: Ökotárs Alapítvány


Az I. helyezett

A nyertes fa a Magyar Faápolók Egyesületének köszönhetően egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kapott, amelyet a jelölők a díjátadó ünnepségen vehettek át. Az összeget a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére, vagy ha ilyen intézkedésekre nincs szükség, ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére használhatják fel a fa környezetében élők.

Az Ökotárs Alapítvány harmadik éve szervezi meg Az év fája versenyt, amelybe közösségek, családok és magánszemélyek jelölhették a számukra fontos fákat egy történet kíséretében. A három év alatt így több mint 250 olyan fát ismerhetett meg a közönség, amelyekre a körülöttük élő emberek különös figyelmet fordítanak, védik őket, gondoskodnak róluk.

Az idei megmérettetésen 60 fa vett részt, közülük 13 jutott a döntőbe, ezekre összesen 25 ezer voks érkezett. Az alapítvány Az év fája versennyel a közvetlen környezetünkben és általában az épített környezetben élő fák fontosságára, mindennapi életünkben betöltött szerepére akarja felhívni a figyelmet.


A II. helyezett
A III. helyezett

Hős fa különdíjat kapott a dévaványai "makkfa", az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a budafoki ősök fájának ítélte a zsűri. A döntős fák mellett az egyik Erzsébet téri fa is jelképes ajándékot kapott: télire színes fonalakból kötött ruhába öltöztették.


A dévaványai makkfa


A budafoki ősök fája

Ha te is örülsz, hogy a platán nyert, nyomj egy lájkot! :)
Több mint 18 ezren jelölték vissza részvételt a szeptemberi holdfogyatkozásra. Mutatjuk hol és mikor lesz majd látható.
Szemkápráztató fények árasztják el egy új-zélandi barlang belsejét, immáron 30 millió éve.
Nagyon ritkán lehet elkapni a jelenséget, ráadásul csak a másodperc töredékéig látható. Most viszont kettőt is lekaptak.Szépségverseny


Csütörtök szépe: Blanka
  Hirdetés

Fotóverseny


hűsítő falatok
56. Csillagok
Deutsch Richárd képén az éjszakai égbolt tele ragyogó csillagokkal.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Virággal és vonatjeggyel tüntettek a menekültek a Keletinél
Mervai Márk kedden a pályaudvarnál fotózott, ahol a menekülteket nem engedték be aznap az épületbe sem.
Mervai Márk kedden a pályaudvarnál fotózott, ahol a menekülteket nem engedték be aznap az épületbe sem.