Kutyastrand Szegeden
Irány a strand, kutyával is!
A kutya is szeret fürdeni, főleg ebben a nagy melegben. No persze nem kádban, hanem strandon a gazdival. Hol lehet ezt megtenni? Íme egy lista a hazai lehetőségekről.
Wagner Bea írása, Fotók: Wikimedia
2013. július 28.

Nehéz dolga van annak a gazdinak, aki a kánikulában szeretne együtt pancsolni a kutyájával. Pedig ők is imádják a vizet. Lehet persze órákig állni a parton és dobálni a labdát a prüszkölő ebnek, de szinte mindig az ember adja föl hamarabb. Mennyivel jobb egy közös úszás.

kutya2

A család két kutyájának ma szerencséje volt, Délegyházán strandoltak egész nap. Vízből ki, vízbe be, millió más kutyával és gazdáikkal együtt. A strandra a Tavirózsa Kempingből lehet bejutni. Fejenként 500 Ft a belépő (kutyafejenként ugyanennyi). Jutányos ár, ráadásul nem hisztiznek palacsintáért és fagyiért (persze nem tiltakoznak, ha kapnak). Ezért a pénzért gondozott, tiszta, füves strand jár, van büfé is (ha mégis fagyizna valaki), viszont nincs kutyagumi a fűben. Az üzemeltetők még zacskót is raknak ki, biztos, ami biztos. Ráadásul külön partszakaszt kaptak a kistermetű és a nagytestű kutyák, hogy a pancsoló jószágok ne zavarják egymást.

A Balatonnál elég nehéz kutyaúsztatós helyet találni, mert alapjáraton még a szabadstrandokról is ki vannak tiltva az állatok. A kézenfekvő megoldás, ha a gazda egy csónakon beevez a kutyával és a nyílt vízen úsznak egyet. Egy bernáthegyivel persze ez nem lehet egyszerű. Az északi parton vannak rövidke szakaszok, ahol elvileg nincs tiltás, de ezek megtalálásához helyismeret szükséges. Aki nem ragaszkodik a Balatonhoz, az Tihanynál, a Belső tó kijelölt szakaszán talál olyan helyet, ahol együtt fürödhet kedvencével.

kutya1

A Velencei tónál a Drótszamár kempingben alakítottak ki külön fürdőhelyet kutyásoknak, ráadásul nekik ingyenes a belépő. Ez a szabadstrand mellett található.

Zalaegerszegen az Aquatherma Kempingben, a Gébárti tó szabadstrandján lehet együtt zavartalanul kutya és gazdája. A kemping szolgáltatásai között nem mindennapiak is vannak: csizmamosó és kutyamosó.

kutya2

Dél-Magyarországon a Fekete- és a Fehér-Körös összefolyásánál, a Szanazugban lehet együtt fürdeni, pár méterre a kijelölt strandtól. Ugyancsak Békés megyében Békésszentandráson és Szarvason a Holt-Körösnél sem tiltja semmi a közös lubickolást.

Szegeden nemrég nyílt meg egy tónál kialakított kutyastrand. Erről szóló írásunkat és az infókat ITT találjátok.

A kutyabarat.hu weboldalon régiónként kereshetők állatbarát szolgáltatások, így kutyás strandok is.

És egy másik, bővebb listát ITT olvashattok.

Ha te is szívesen kipróbálnád a kutyás strandot, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!