Hirdetés
A 4-es metró Rákóczi téri állomása lassan elkészül. Nézzétek meg a BKK legújabb fotóit!
BUDAPEST
Forrás, képek: A BKK Facebook-oldala2013-08-19 21:45


Az M4-es metró Rákóczi téri állomásának kialakítása illeszkedik a környezet és a tér szellemiségébe: a teátrumszerű belső kialakítás részét képező karzatokra II. Rákóczi Ferenc birtokainak neveit vésték az építők. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, a belső falak burkolata pedig színeiben követi a piros - fehér - zöld trikolort.

A felszínen a fák és padok között egy medence teszi majd kellemesebbé a belvárosi levegőt, illetve az állomás külön érdekessége, hogy a parkból sajátos tükrök vezetik majd két üvegcsövön át a természetes fényt le, a peronszintre. Az építészeti megoldások nem a költségtakarékosságra törekedtek, ami miatt sok jogos kritikát is kap a metróberuházás, de a kivitelezés igényesen sikerült.

A Rákóczi téren az állomás mellett mélygarázs is létesült, melyet a BKK működtet és idén év eleje óta működik. Ahogy Tarlós István főpolgármester a próbameneten nemrég bejelentette: jövő tavasszal indul a menetrend szerinti forgalom az M4 vonalán.

Ha tetszenek a képek, nyomj egy lájkot!
  Hirdetés
Az Élesztő felkerült az amerikai Guardian sörözőket bemutató 10-es toplistájára.
De kivételesen nem tengerészeket, hanem titeket várnak a fedélzetre.
A fővárosban medve- és maciszobrokból is nagyon jó a felhozatal.
  Hirdetés
  Hirdetés
102. Tükröződő fények
Mag Veronika fotóján sajátos perspektívából láthatjátok a Budai Várat és a Lánchíd egy részletét.
Feszített vászonkerettel
Érdekel

Szépségverseny


Csütörtök szépe: Zsófi
  Hirdetés

Fotóverseny


Természet.


  Hirdetés
Előző 3 Címlapra
Bármivé átváltozhatsz digitális sminkkel
Nem csak a sminket, de a szem színét, sőt, magát az arcot is átváltoztatja, miközben tökéletesen követi a fej és az arc mozgását. Lélegzetelállító!
Nem csak a sminket, de a szem színét, sőt, magát az arcot is átváltoztatja, miközben tökéletesen követi a fej és az arc mozgását. Lélegzetelállító!