Hirdetés

A 4-es metró Rákóczi téri állomása lassan elkészül. Nézzétek meg a BKK legújabb fotóit!
BUDAPEST
Forrás, képek: A BKK Facebook-oldala2013-08-19 21:45


Az M4-es metró Rákóczi téri állomásának kialakítása illeszkedik a környezet és a tér szellemiségébe: a teátrumszerű belső kialakítás részét képező karzatokra II. Rákóczi Ferenc birtokainak neveit vésték az építők. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, a belső falak burkolata pedig színeiben követi a piros - fehér - zöld trikolort.

A felszínen a fák és padok között egy medence teszi majd kellemesebbé a belvárosi levegőt, illetve az állomás külön érdekessége, hogy a parkból sajátos tükrök vezetik majd két üvegcsövön át a természetes fényt le, a peronszintre. Az építészeti megoldások nem a költségtakarékosságra törekedtek, ami miatt sok jogos kritikát is kap a metróberuházás, de a kivitelezés igényesen sikerült.


A Rákóczi téren az állomás mellett mélygarázs is létesült, melyet a BKK működtet és idén év eleje óta működik. Ahogy Tarlós István főpolgármester a próbameneten nemrég bejelentette: jövő tavasszal indul a menetrend szerinti forgalom az M4 vonalán.

Ha tetszenek a képek, nyomj egy lájkot!
  Hirdetés
Volt, aki figyelmen kívül hagyta, hogy a Fesztivál hivatalos étele az idén a paprikás csirke, és egy mennyei csevappal készült.
Az orrszarvút ábrázoló szobornak péntek délután veszett nyoma.
A Corvin Sétány Magyarországon elsőként nyerte el a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként emlegetett elismerést.
  Hirdetés
  Hirdetés

Szépségverseny


Szerda szépe: Panka
  Hirdetés

Fotóverseny


Képek Krisztitől


  Hirdetés
45. Metro
Az új metro egyik állomásának különleges mozaikjai Rizsavi Tamás fotóján.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Különleges kővirágokat láthattok a Lupa-tónál
Kánya Tamás, a Római-part kőszobrásza ezúttal a Lupa-tónál alkotott.
Kánya Tamás, a Római-part kőszobrásza ezúttal a Lupa-tónál alkotott.