Hirdetés

A 4-es metró Rákóczi téri állomása lassan elkészül. Nézzétek meg a BKK legújabb fotóit!
BUDAPEST
Forrás, képek: A BKK Facebook-oldala2013-08-19 21:45


Az M4-es metró Rákóczi téri állomásának kialakítása illeszkedik a környezet és a tér szellemiségébe: a teátrumszerű belső kialakítás részét képező karzatokra II. Rákóczi Ferenc birtokainak neveit vésték az építők. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, a belső falak burkolata pedig színeiben követi a piros - fehér - zöld trikolort.

A felszínen a fák és padok között egy medence teszi majd kellemesebbé a belvárosi levegőt, illetve az állomás külön érdekessége, hogy a parkból sajátos tükrök vezetik majd két üvegcsövön át a természetes fényt le, a peronszintre. Az építészeti megoldások nem a költségtakarékosságra törekedtek, ami miatt sok jogos kritikát is kap a metróberuházás, de a kivitelezés igényesen sikerült.A Rákóczi téren az állomás mellett mélygarázs is létesült, melyet a BKK működtet és idén év eleje óta működik. Ahogy Tarlós István főpolgármester a próbameneten nemrég bejelentette: jövő tavasszal indul a menetrend szerinti forgalom az M4 vonalán.

Ha tetszenek a képek, nyomj egy lájkot!
A budapesti Igen Itália pizzériában tradicionális nápolyi pizzát ehettek, ráadásul rekord gyorsaságú kiszolgálás mellett.
A történetíró pályázat bekerült a 2015. év legszerethetőbb hazai kezdeményezései közé. Szavazzatok rá ti is!
A menekültekről szóló híradások miatt év végén visszaesett a külföldiek beutazása, ugyanakkor rekord évet zárhat a hazai turizmus.


Szépségverseny


Szombat szépe: Gréta
  Hirdetés

Fotóverseny


Esztergom
28. Villamos
Nagy Szabolcs fotóján az ikonikus 47-es villamos.
Feszített vászonkerettel
Érdekel

Előző 3 Címlapra
Pokoli látvány nyújt Visegrádon a vízesés
A hatalmas esőzések után sáros folyammá változott a korábban csörgedező patak.
A hatalmas esőzések után sáros folyammá változott a korábban csörgedező patak.