Hirdetés
Hirdetés
A 4-es metró Rákóczi téri állomása lassan elkészül. Nézzétek meg a BKK legújabb fotóit!
BUDAPEST
Forrás, képek: A BKK Facebook-oldala2013-08-19 21:45


Az M4-es metró Rákóczi téri állomásának kialakítása illeszkedik a környezet és a tér szellemiségébe: a teátrumszerű belső kialakítás részét képező karzatokra II. Rákóczi Ferenc birtokainak neveit vésték az építők. A megálló peronszintje 22 méter mélyen található, a belső falak burkolata pedig színeiben követi a piros - fehér - zöld trikolort.

A felszínen a fák és padok között egy medence teszi majd kellemesebbé a belvárosi levegőt, illetve az állomás külön érdekessége, hogy a parkból sajátos tükrök vezetik majd két üvegcsövön át a természetes fényt le, a peronszintre. Az építészeti megoldások nem a költségtakarékosságra törekedtek, ami miatt sok jogos kritikát is kap a metróberuházás, de a kivitelezés igényesen sikerült.

A Rákóczi téren az állomás mellett mélygarázs is létesült, melyet a BKK működtet és idén év eleje óta működik. Ahogy Tarlós István főpolgármester a próbameneten nemrég bejelentette: jövő tavasszal indul a menetrend szerinti forgalom az M4 vonalán.

Ha tetszenek a képek, nyomj egy lájkot!
  Hirdetés
Ha fővárosiként mindig is kertészkedni szerettetek volna, de föld hiányában erre eddig nem volt lehetőségetek, most belevághattok!
Dióburgerrel és más különlegességekkel vár titeket a belvárosban a DIÓ delicate:cantine. Megkóstoltuk, megmutatjuk!
A budapesti metróban piktogram figyelmeztet: összecsukott babakocsival, a gyereket kézben tartva lehet mozgólépcsőzni. Lift nincsen.
  Hirdetés
  Hirdetés

Szépségverseny


Ildikó - Ave Canora
  Hirdetés

Fotóverseny


A tavasz virágai


  Hirdetés
Bokod
Kardos Ildikó fotóján a meseszép bokodi tó és házai.
Feszített vászonkerettel
Érdekel
Előző 3 Címlapra
Mindenki hülyén járt a Deákon
Az április elsejei Monty Python flashmobon Galla Miklós is megmutatta, milyen hülyén tud járni. Mutatjuk a videót és a fotókat.
Az április elsejei Monty Python flashmobon Galla Miklós is megmutatta, milyen hülyén tud járni. Mutatjuk a videót és a fotókat.