lufinyito
Fotókon a lufis őrület a Cat Caféban
Lufis képek söpörtek tavaly végig a világon. Most megnézhetitek a legjobbakat.
Szeretlek Magyarország
2015. július 02.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, lufis őrület söpört tavaly végig a világon. A londoni művész IMPREINT Portraits nevű projektjéből válogatott össze egy kiállításra valót, melyet Budapesten, a Cat Caféban mutatnak be.

Impreint 2013 decemberében indította el a projektet. Arra kért mindenkit, hogy fotózza le magát egy lufival a kezükben és küldjék el neki a fotókat. A művész szerint lufival a kezében az ember egy kicsit megváltozik, így pedig a mosolygós-léggömbös portrék alkalmat adnak arra, hogy egy kicsit odafigyeljünk egymásra, észrevegyük a különbségeket és élvezzük a pillanatot.

lufi1

lufi2

lufi3

A beküldött képeket, melyek között van Budapestről és több magyarországi városból érkezett is, ITT nézheted meg.

Impreint ötletéhez az ihletet saját Balloons című festménysorozata adta. A művész 1000 lufit festett le papírra. Mindegyik más színű, más méretű és formájú. Miközben készültek a lufis festmények, az alkotó arra gondolt, hogy mindegyik egyedi, különböző, akár az emberek.

„Az embereket, akik oly különbözőek, egyedülállóak, oly gyönyörűek a maguk tökéletlenségeivel, valamint a lehetőséget, hogy ugyanazt a helyzetet különbözőképp láthassuk. Szóval, számomra a reményt is jelképezik” - mondta.

lufis

Ha tetszik az ötlet, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!