Kávés-mascarponés csoda
Ez a mennyei kávés-mascarponés bonbon még azokat is leveszi lábukról, akik eredetileg nem rajonganak a kávéért. Próbáljátok ki ti is! :)
Szeretlek Magyarország
2012. április 22.

Ez a mennyei kávés-mascarponés bonbon még azokat is leveszi lábukról, akik eredetileg nem rajonganak a kávéért. Próbáljátok ki ti is! :)

A Balhétterem receptje

Hozzávalók (21 db):

kb. 8 dkg tejcsokoládé

15 dkg mascarpone

4 evőkanál kávé

fél tk vanília kivonat

kb. 20 dkg tejcsokoládé

a csokoládéhüvelyekhez

Először elkészítjük a krémet. A kávét lefőzzük és félretesszük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Hozzáadjuk a mascarpone krémet és végül a kávét. Jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Tipp: Figyeljünk arra, hogy ne adjunk túl sok kávét a krémhez, mert akkor túl híg lesz. Ebben az esetben olvasztott tejcsokoládé hozzáadásával formázhatóvá tehetjük a krémet.

Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. Elővesszük a krémet a hűtőből. Habzsákba töltjük és 12-es csillag díszítőcsövet használva megtöltjük a csokoládéhüvelyeket. Majd kávéízű csokoládészemekkel díszítjük (elhagyható).


Ha nincs formánk, akár vehetünk kész csokoládéhüvelyeket is.Vagy készíthetünk csokoládéhüvelyt papírkapszli kikenésével is. Ebben az esetben minimum 2x kell kikenni a papírkapszlit csokoládéval. És csak teljes dermedés után szabad eltávolítani a papírt.

És már kész is a kávés finomság!

Ha te is szereted az édességet, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET: