Egzotikus gyömbéres trüffel
Színes, csokis és gyümölcsös. Igazi ellenállhatatlan finomság. Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készítsetek gyömbéres trüffelt. Ez az édesség akár a közelgő Valentin napra is kiváló ajándék lehet.
Szeretlek Magyarország
2012. január 30.

Színes, csokis és gyümölcsös. Igazi ellenállhatatlan finomság. Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készítsetek gyömbéres trüffelt. Ez az édesség akár a közelgő Valentin napra is kiváló ajándék lehet.

Szabó Emőke recepje a Balhétterem blogon

Hozzávalók 10 db-hoz:

50 g tejcsokoládé pasztilla

20 g egzotikus gyömbérpüré vagy friss mangó, passiógyümölcs pürésítve, reszelt gyömbérrel megfűszerezve

10 g tejszín

fél tk vaj

10 db gömb alakú üreges praliné

bevonáshoz: kb. 5 dkg étcsokoládé

díszítéshez: 100 g gabonagolyó, vagy bármi más tetszőleges szórócukor, de el is hagyható és akkor glitterrácson lehet borzas változatot készíteni.


Elkészítjük a ganache krémet. A tejszínt és a gyömbérpürét összeforraljuk. Ráöntjük a tejcsokoládéra, jól elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé és végül hozzáadjuk a vajat. A kihűlt krémmel megtöltjük a üreges pralinékat.

Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Addig megolvasztjuk és temperáljuk a csokoládét. Egy kiskanál segítségével lezárjuk a praliné golyók tetejét. Amint megdermedt, a praliné golyókat megmártogatjuk a csokoládéban. Gyorsan megforgatjuk a színes gabonagolyóban.

Ha szívesen megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


KÖVESS MINKET: