palacsintatorta_ck
Csokis palacsintatorta
Ez a változat extra csokis. Amaretto-s csokoládéhab, és csokoládés ganache krém váltják egymást.
Szabó Emőke recepje a Balhétterem blogon
2012. április 29.

Nem csak a palacsinta nagyon finom, hanem a palacsintatorta is. Ez a változat ráadásul extra csokis. Amaretto-s csokoládéhab, és csokoládés ganache krém váltják egymást. Születésnapokra, családi összejövetelekre ajánljuk. Kezdőknek is kiváló recept!

Hozzávalók a palacsintához:

25 dkg finomliszt

4 db nagy tojás

2 tasak vaníliáscukor

2 csipet só

50 dkg hideg tej

8 dkg olvasztott vaj

pár csepp olaj a sütéshez

Amaretto-s csokoládéhab:

2,5 dl habtejszín

3 evőkanál kakaópor

3 evőkanál porcukor

2 evőkanál amaretto likőr

Csokoládés ganache krém:

2,5 dl habtejszín

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (65%)

1 evőkanál méz

5 dkg vaj

Palacsinta készítése:

Tegyük egy keverőtálba a lisztet, tojást, vaníliás cukrot és a sót. Robotgép segítségével kezdjük el keverni, majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet és végül az olvasztott vajat. Addig keverjük, míg sima palacsintatésztát nem kapunk. Takarjuk le, és hűtőszekrényben pihentessük 2 órán át. A tészta akkor jó, ha állaga a főzőtejszín sűrűségéhez hasonlít. Ha szükséges, kis tejjel higíthatjuk. Majd süssük ki.

Amaretto-s csokoládéhab készítése:

A habtejszínt előző este behűtjük, 12 órát kell pihennie a hidegben. Másnap habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és a likőrt, majd félretesszük.

Csokoládés ganache krém készítése:

A csokoládékrémhez közepes lángon felforraljuk a tejszínt egy vastag aljú lábasban. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra tördelt csokoládét, mézet és végül a vajat.

A torta összeállítása:

1 réteg palacsinta, nagyon vékony ganache krém, nagyon vékony amaretto hab, majd ismét palacsinta, ganache krém, amaretto hab. Ezt addig folytatjuk míg van krém. :) Kb. 18-20 palacsintához elegendő. Végül körbekenjük a maradék amaretto habbal. Megszórjuk kakaóporral, díszíthetjük trüffel golyóval, tejszínhabbal.

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET: